sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

OB-TRAINING

Huhhuh mikä viikonloppu! Perjantaina  11-12 maissa tosiaan lähettiin ajeleen lahtea kohti ja kyllähän siinä semmoset seittemän tuntia meni... Pysähyttiin kerran viitasaaren abc:llä syömässä ja voi sitä tunnetta ku yhtäkkiä milla kävelee vastaan! Milla oli lähteny oulusta ja vielä tunnin kaks myöhemmin mitä me, niin ilmeet oli kyllä näkemisen arvoset. Hotellille ku päästiin, niin kävin nopeesti ennen sulkemisaikaa kiertää trion läpi, käytii porukalla hotellilla illallistamassa ja nukkumaan että jaksaa aamulla herätä jo ennen seittemää. 
IMG_4680IMG_4683IMG_4755 IMG_4686IMG_4685IMG_4701a> 911892_4731409044854_1061717877_nAamulla herätys ennen seittemää, valmistauduttiin, hotelliaamupalalle () ja siitä lahden yhteiskoululle. 
IMG_4731 IMG_4751IMG_4730IMG_4733IMG_4736a908861_4733370413887_1849040988_n
Oltiin etuajassa koska annelin piti mennä aiemmin sinne, niin saatiin ite valita paikat ja varattiin siinä samalla millalle ja millan iskälle meiän vieresä paikat. Tilaisuus alko varttia vaille kymmenen ja sitä ennen oli aamupala ruokalassa. Pikkuhiljaa sali alko täyttyä 200 vaihtarista, niiden vanhemmista, rotareista ja rotexeista (vanhat vaihtarit), eli meitä oli siellä muutama sata ihmistä. Tilaisuus alko ja heti ekana sanottiin, että meiän on syytä olla ylpeitä että ollaan rotaryvaihtareita, että se on ihan eriä mennä rotareiden kautta vaihtoon ku ostaa se vaihtopaketti. Rotaryt pystyy melkein mihin vaan (siitä lisää alempana) ja tekee vuodesta niin paljo erilaisen ku muut järjestöt.
911256_4733538258083_839379524_n
908534_4734136393036_383562083_nViiteen asti siellä istuttin, välillä käytiin lounaalla ja sovittamassa rotarybleisereitä (meidän edustusasu) tai ostamassa rotaryvaatteita. Kuunneltiin juttua ihan kaikesta; vakuutuksista, lennoista, maaohjelmasta, koti-ikävästä, säännöistä säännöistä ja säännöistä ja rotexien tarinoita niiden kokemuksista. Ku rotexit esittäyty lavalla nii mulle tuli monta kertaa semmone fiilis "HEI OON LUKENU TON BLOGIA, ONKO TOI OIKEESTI TOSSA??" niinku ne ois jotain maailmanluokan julkkiksia, haha. (Törmäsin muuten annika-o:honki triossa!!) Sain siellä paljon uutta tietoa ja ajateltavaa, kuten että on TOSI törkeetä mennä aamupalalle yökkäri päällä tai että sisällä käytetään kenkiä. Joissaki perheissä ku on siivoojat, niin ei saa ite petata omaa sänkyä tai viiä vaatteita pesuun. Siitäki oli syntyny ongelmia.. :D
catsIMG_4758IMG_4759IMG_4762IMG_4760
907173_4734402599691_39059319_n-horz
Käytiin lounaalla ja tilaamassa meidän edustusasut. Oli kyllä virallinen olo tuo takki päällä ja kuviteltiin ittemme kolmen kuukauden päähän seisomaan lentokentälle nuo päällä. Ku ostin mun hupparia, mun takaa kuulu yhtäkkiä jonku rotex-pojan suusta että "täällä kiertää semmonen huhu että just sä oot lähössä kaliforniaan" ja olin ihan monttu auki että täh. Hän oli ite ollu losissa ja halus tulla mulle henkilökohtasesti juttelee (vaikka yleensä vaihtarit ettii ite rotexit ja tenttaa niitä) ja antaa vinkkejä. Jotaki tyyppiä mun piti morottaa ku se on iso nimi sielläpäin mutta unohin kyllä sen jo... Kuulemma kannattaa ottaa vaan yhet farkut mukaan ku on niin kuuma, maistuu! Etittiin sit millan kans yks rotex joka oli ollu coloradossa ja tivattiin siltä sit kysymyksiä siitä paikasta, koska milla on sinne lähössä. Sit se mun rotexi tuli siihen kans ja juteltiin niiden kans ja kysyttiin kaikkia elämääki tärkeempiä kysymyksiä kuten "ONKO SIELLÄ PALJON TARANTELLOJA TAI HÄMÄHÄKKEJÄ??" Ensin ne kusetti meitä ihan 100-0 mutta sit myönsi ettei ollu nähny yhtäkään... Huh. 
IMG_4782Saatiin myös meidän new yorkin ohjelma! Meille lennot on jo varattu sinne ja me lähetään maanantaina kahelta iltapäivällä. Perillä ollaan neljältä iltapäivällä paikallista aikaa eli suomessa kello ois kai jotain kymmenen. Jos kuvitellaan että mennään nukkumaan siinä puolen yön aikaan, niin suomessa on jo aamu... Kai sitä pysyy hereillä ku on niin paljo nähtävää! Käydään mm. syömässä maailman hienoimmassa pyörivässä ravintolassa the viewissä, jossa kyllä on uskomattomat näkymät. Myös empire state buildingia, limusiiniajelua, musikaalia broadwaylla ja semmosta pientä!
 Sillon ku sanoin että rotarit pystyy melkein mihin vaan, niin se rotex sano mulle että LÄHDE sellaselle matkalle, jossa kierretään jenkkien kaikki hienoimmat paikat 32:ssa päivässä, en muista muuta ku että siinä oli ainaki niagaran putoukset, washington DC, new york, florida... Mutta hirveesti se niitä paikkoja ja osavaltioita luetteli, ja aion kyllä ehottomasti lähtä, jos se ei maksais 2,5 tonnia. Se sano, että jos oot aktiivinen vaihtari, käyt kokouksissa ja hymyilet nätisti rotareille, ne on maksanu tuon matkan joillekki. Myös yks susa, joka on kunnon lätkäfani, on rotareiden kautta jenkeissä. Rotarit oli sit hommannu hälle liput NHL-matsiin, ja siellä pelas mm. selänne, koivu ja filppula. Pelistä se palas sit takas pelin kiekon ja selänteen mailan kanssa jossa oli sen nimmari, ja oli kyllä maailman onnellisimman näkönen tyttö!
IMG_4781IMG_4780IMG_4785
Sitten oli päivä pulkassa. Monet monet vaihtarit, keitten kans oon vaihtanu kommenttia tai jutellu netissä, tuli juttelee mulle et hei ootko sä se julia. Yleensä mun suusta tuli aina että "joo oon mutta kukas sää oot??" Naama oli tuttu mutta nimimuisti ihan tajuttoman huono... :D Saatiin kuitenki poristua monien kans ja tutustuttii muutamat jenkkeihin lähtijät paremmin! Sit tuli helsinkiin ja kotiinlähdön aika. Tajuttiin, että on lauantai ja helsingissä on kaikki menny just kiinni ku päästään sinne, eli neljä tuntia paikallaan istumista rautatieasemalla. Millan isi tarjos meille kyytiä ja lupautu kiertämään raahen kautta, niinpä peruttiin meiän junaliput ja hypättiin niitten matkaan. Matka meni tosi nopeesti - ja väsyneesti, ja oli ihana kerranki jutella jollekki joka oikeesti ymmärtää eikä kyllästy niiden samojen asioiden jankkaamiseen. Oltiin kotona melkein siihen aikaan, ku oltas hypätty meiän yöjunaan ja sain nukkua koko yön omassa sängyssä :) Nyt muistin, että mulla alkaa 25min päästä kokous ja tulin just suihkusta, joten HEIPPA.

43 kommenttia:

  1. Kannattaisi suhtautua pienellä kriittisyydellä tohon "rotarit on paras järjestööö" koska jokainen järjestöhän on "omasta" mielestään paras... Kyllä se vuosi ulkomailla voi olla yhtä hieno ja opettavainen kokemus järjestöstä riippumatta. Myös rotareilta löytyy omat epäkohtansa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo sanonu missään vaiheessa että rotarit on paras järjestö tai että vuosi ois muilla jotenki huonompi, vaan tuolla luki että se vuosi on _erilainen_ eikä parempi mitä muilla :) rotarit ei oo vaihtarijärjestö, vaan hyväntekeväisyysjärjestö joka tekee tätä vaihtoa osana sitä toimintaa eikä ota itelleen yhtään maksua siitä, joten tää on erilaista mitä muilla järjestöillä, mutta toki vuosi voi olla yhtä mahtava ja vaikka vielä mahtavampi vaikka expon kautta, en sitä sano :)

      Poista
  2. mitä eriä rotareilla on muihin verrattuna? :) t eri ano

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. öööö mitäs nyt heittäisin tähän, ainaki niinku tossa ylempänä luettelin tää ei oo vaihtari_järjestö vaan hyväntekeiväisyysjärjestö eikä oo painottunu vaihtoon vaan niiden motto on "Doing Good in the World" ja ne tekee kaikkea hyvää. me vaihdetaan perheitä 2-4 kertaa vuodessa mitä muilla järjestöillä ei oo, rotarit ei ota itelleen rahaa tästä, perheille ei makseta mitään (ei kaikilla muillakaan järjestöillä makseta niille mutta joillaki, oisko ollu exploriuksella), me edustetaan suomea ulkomailla ja hmm en keksi enempää! :D ku en osaa sanoa ku en tiiä muista järjestöistä mitä niillä on mutta nämä ainaki tiiän eroavaisuuksia! ainiin ja tää on halvempi just siks ku ne ei ota rahaa itelle :)

      Poista
    2. sori pakko puuttuu toho kohtaa mut ei Exploriuksellakaan makseta, paitsi JOS perhettä ei löydetä norm. ohjelman kauta niin sitten vaihtari sijoitetaan select highschool ohjelmaa ;) Ei siis millään pahalla, kunhan korjasin!:DD

      Poista
    3. ahaa okei kiitti ku korjasit vaikka mulla ei ole mitään hajua mikä on select high school ohjelma! :)

      Poista
  3. voi ihana sinä ja äippä ♥

    VastaaPoista
  4. pakko myöntää että tossa sun missä x-pussissa näyttää olevan tosi hyviä karkkeja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko myöntää et MUISTIN JUST ET MULLA ON NIITÄ VIELÄ LAUKUSSA JEEEE!!!!!

      Poista
  5. Heh olin siinä sun vieres ostamassa paitoja kun se rotex ilmesty siihen, sano terkkuja Melodylle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AINIIN kiitos!! XD en kyllä tiiä mikä/kuka se on....

      Poista
  6. Oisin itekki menny rotareiden kautta, mutta sain tosi myöhään tiedon, ettei mun rotaryklubi järjestä vaihtoa :( nyt meen sitte expon kautta ja oon kyllä niihinki tosi tyytyväinen, mut toi roateitten hinta ja toi takki ois ollu niin kiva hehe :D

    http://milla-usa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. "Vaihtovuosi on just sellanen kuin itse haluat sen olevan." :) Ei se tosiaan järjestöstä oo kiinni, mutta meillä Rotary on toiminu kaikin puolin hyvin.

    Haha, mä voin ehkä tunnustaa, että tunnistin sut ja kun tää sulle puhumaan tullut tyyppi tuli kyseleen, että tiedetäänkö ketään sinne päin meneviä. Se oli niin innoissaan, että oli pakko löytää sut heti eikä vasta hetken päästä :D Toivottavasti siitä oli kuitenki sullekin jotain apua :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aaaaa osasin vähä yhistää suhun ja millaan jee se oli kyllä tosi ilonen ylläri!! :D

      Poista
  8. multa on tainnu jäähä jotai välistä mut kuka toi Milla on?:D ja mulla on ihan kauhee vaihtarikuume! oon samanikänen ku sä, ja halusiin lähtee 2014-2015 mut porukat ei meinaa päästää :/ pitikö sun jotenki suostutella sun äitii vai oliks se heti sillee et joo voithan sie lähtee?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis milla on oulusta lähtevä rotaryvaihtari ja se on kans lähössä amerikkaa :) koita saaha sun porukat suostuteltua! mää oon aina ihaillu tätä touhua mut en ikinä aatellu että pääsisin oikeesti. sit ku sen keksin, viime keväänä, niin sanoin sille et ARVAA MITÄ HALUAN TEHÄ ja se oli sillee hmm.... no näytäs niitä nettisivuja... ja se katto mun kans niitä juttuja mutta ei luvannu mitää vielä ja sit meni ehkä kaks päivää nii se oli sillee että no voithan sää lähtä mut sit se katto hintoja tarkemmin ja sano että ei oo varaa noin kalliiseen. sit löydettiin rotarit ja se tajus et ne on tosi turvalliset ja erilaiset ku muut järjestöt, mutta niiden kautta en välttämättä tuu hyväksytyksi vielä tänävuonna, ja se oli silleee että pääset jos sut hyväksytään rotareiden kautta mutta kaupallisten järjestöjen kautta et lähe. no onneksi mut sitte hyväksyttiin vaikka oonki liian nuori :) kerrot mitä hyviä puolia siinä on ja näytät että tahdot sitä niin paljon, kyllä ne suostuu! rahapuoli voi olla sit toinen juttu....

      Poista
  9. joo pitää jaksaa vaan yrittää:D luulen et mulla ois varmaa sama et rotarit tai ei ollenkaan, koska se on niin paljon halvempi kun muut järjestöt ja se muutenkin tuntuu niin turvalliselta:)

    VastaaPoista
  10. rotary on varmasti hyvä ja halpa järjestö, ite lähen afs kautta :) oon saanu sellasen käsityksen että rotarien kautta joutuu olemaan aika paljon mukana kaikessa järjestön toiminnassa, right? kaikkia kokouksia ja just noi jakut ja kaikki pinssit yms :D? sen takia lähen ite afs kautta koska haluun vaan vaihtoon, en oo erityisen kiinnostunu järjestön toiminnassa mukanaolemisessa sitten kun oon siellä haha. paljoks sun vuosi tulee suunnilleen maksamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei muutaku 2 krt kuukaudessa ravintolassa syömistä ja juttelua, se on se "kokous" :D ja ei nuo takit tai pinssit millään tavalla vaikuta siihen mukanaolemiseen, jos näät muita vaihtareita niin vaihdat pinssejä ja takki on päällä sillon ku edustat suomea. ja ei muakaa kauheena kiihota ne kokoustamiset ja muut jos siitä ei ois tavallaan mitään hyötyä itelle, eli just ku ne pitää niin hyvää huolta meistä ja voi vaikka maksaa just jonku matkan tms jos oot aktiivinen :) ja n. 4 tonnia!

      Poista
  11. Et varmaa tarkottanu olla kärkäs mut silt toi mun korvaa kuulosti. Siis se et rotaryt järjestäis kaikist parhaimman vuoden.. Ensinnäki kaupalliset järjestötkin järjestää retkiä mutta ne ovat huomattavasti vapaampia.. säännöiltään ja näin. Explorius esim on pieni ja tiivis järjestö joka on myös mukana hyväntekeväisyys toiminnassa ja vaikka vuosi maksaa enemmän niin on se silti sen arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. " Tilaisuus alko ja heti ekana sanottiin, että meiän on syytä olla ylpeitä että ollaan rotaryvaihtareita...." _heti_ekana_sanottiin_, oonko mä ite missään vaiheessa sanonu et HEI OON SIKAYLPEE ITESTÄNI ET OON ROTARIVAIHTARI KOSKA ROTARIT ON THE BEST!!!!111 mää itekki olin eka lähtemässä kaupallisten järjestöjen kautta jos ois ollu rahaa ku en tienny ees rotareista eikä niissä mitään vikaa oo, vuosi on semmonen ku sää siitä ite teet, mutta se on fakta että rotarit on erilainen, koska se ei oo nimenomaan JÄRJESTÖ, ja erilainenhan ei tarkota parempaa XD

      Poista
    2. älä ny rageeXD

      Poista
    3. oh dear näkisit mun rageemisen..... siihen verrattuna tuo on oikein kiltisti sanottu :)

      Poista
  12. mitä tolla siis tarkotetaa ku ne sano siel et rotaryt pystyy mihin vaa?:D multa meni vähä ohi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huomaa sana MELKEIN! :D ei nekää mitään yli-ihmisiä oo että mitä vaan vois tehä mutta niillä on paljo vaikutusvaltaa. eli ne oli sen yhen tytön hommannu NHL-matsiin kattoo sen lempijoukkueen peliä ja sitte joillekki on maksanu ton 2,5 tonnia maksavan matkan ja kaikkea tämmöstä! ainiin, ja milla kirjotti sen blogiin näin "kannattaa olla kiltti rotareille, ne pystyy mihin vaan, vaikka järkkäämään sulle private-tapaamisen Koivun kanssa!" ja lopussa kuva hänestä ja mikko koivusta... :)

      Poista
  13. Mulla jäi tästä sun Lahen kokoontumis postauksesta tosi hyvä fiilis :) tuli itellekki heti semmonen mitä täss nyt oon jo vuojen miettiny ei ei helkkari et tää on just se mun unelma ja se juttu mikä on pitää ens vuonna ehottomasti toteuttaa <3 (: ja mull on sama homma kuin sulla et rahat ei anna niin paljon periks et pääsisin jonkun muun järjestön kautta mut rotarit on khyll toosi hyvä järjestä ja oon kuullu ja nähäny et ne oikeesit hoitaa hommansa hyvin (: Omaki perhe olin viime vuonna yhelle tytölle host perheenä joka tuli rotareitten kautta ja näki et se homma oikeesti pelas niillä hyvin niin nyt vaan peukut pystyyn et oma klubi lähettää 2014-1015 vaihtoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana kuulla jos sain sut aatteleen tollee! <3 rotarit on IHAN loistava järjestö, miinuksia on et ei pääse niin helposti vaihtariks eikä välttis siihe ykköstoiveeseen mutta muuten ei muutaku positiivista palautetta! piän sulle peukkuja pystyssä!! :)

      Poista
  14. Rotarit on kyl ihan mahtava järjestö ja oon hakemas ens vuodeks ja ois niin parasta päästä! Tuli tosta mielee ku aattelit sitä et pysyttekö hereillä siel New Yorkis, nii me mentii hiihtolomalla sinne ja mentiin ekana iltana 30 h nukkumatta times squarelle eikä väsyttäny yhtää! Usko mua ku sanon että se on niin unelmaa päästä sinne, ettei siel kerkii väsähtää XD Ja käytiin tuol View ravintolas ja se oli ihan huippu! Ihan huikeeta vaihtarivuotta sulle vaikka vasta 3 kk päästä lähetki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti pääset!! voi sua onnekasta ku oot sinne päässy, mahtava kuulla, ehkä mää sitte pysyn hereillä eikä tarvi salakuljetella suomesta energiajuomia... kiitos! :)

      Poista
  15. pitikö teijän maksaa ite tuo hotelli yms ja nuo puvut/hupparit ja nii :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaikki piti maksaa ite; pinssit, hupparit, edustusasu, hotelli ja koulutus mutta pakollisia oli vaan koulutus ja takki jotka teki yhteensä 200e :D muut oli sitte vapaaehtosia jos halus ostaa!

      Poista
    2. käy niin sääliks teijän äitii ku tää sun vaihtojutska maksaa nii paljo :(

      Poista
    3. mulla kans :( mutta se onki maailman paras äiti

      Poista
  16. olipa tosi kiva postaus! oon vähän kade tosta teidän maaohjelmasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mutta kyllä mäkin tonne joku päivä pääsen :) mutta se on melkein sama asia, kun pidätte millan kaa siellä hauskaa ja laitat tänne kuvia, kuin olis ite siellä ehheh :) ja voi julia-parka, joudut kestää näköjään joka päivä noita ilkeitä anoja :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pidän sut ajan tasalla ja voit elää meiän kautta sen ;) ja höpöhöpö toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos semmoset!!!!

      Poista
    2. no hyvä! :) ja niimpä juu :)

      Poista
  17. oot ihan älyttömän nätti!! :o (:

    VastaaPoista
  18. Tost susasta joka pääs sinne NHL-peliin ni ei rotarit sitä sinne oikeestaan hommannut mutta eräs joku mies joka on rotari klubissa oli tarjonnut että haluaisiko mennä kun sil oli kausikortit niin tarjos susalle että haluaisko se mennä katsomaan (: Oli pakko sanoo vaa :D mäki toivottavasti lähdössä 2014-2015 ,haluaisin jotenki rotareitten kautta mutta niil on niin myöhään toi haku ni pelottaa jos en pääsisiskää rotareilt ni on sit huonommat mahd muis järjestöis perhe hauis =) en tiiä näätkö näitä vanhoja viestejä mutta niin¨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mies joka on rotareissa=rotari :) kannattaa silti yrittää!

      Poista